Ultima Ora

13:00 Modernizează zeci de kilometri de drumuri județene. Când va fi dat ordinul de începere a lucrărilor

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță că încă 60 de kilometri de drumuri județene vor fi modernizați. Investițiile au o valoare totală estimată la 55 de milioane de euro.

„Alți 60 de km de drumuri județene vor fi modernizați! În spiritul transparenței și al angajamentului față de dezvoltarea durabilă a județului nostru, vă prezint progresele înregistrate în cadrul procedurilor de achiziție publică dedicate modernizării infrastructurii rutiere de interes județean.

La data de 29 martie 2024, în urma anunțului publicitar nr. CN1064978 din 7 februarie 2024, am primit opt oferte pentru execuția lucrărilor pe segmentul de drum județean 663A, ce va facilita o legătură îmbunătățită între Târgu-Jiu și localitățile Botorogi, Văcarea și Țârculești – intersecție cu DJ 663 și drumul județean 674A ce traversează localitățile Țârculești (DJ 663A) – Țicleni (DJ 675), marcând un pas semnificativ în direcția accesibilității și conectivității regionale. Evaluarea acestor oferte începe astăzi, 1 aprilie 2024.

 Simultan, evaluăm propunerile tehnice și financiare pentru modernizarea drumului județean 662, Capu Dealului-Gilort-Pârâu-Groșerea-Aninoasa-Bibești-Andreești-Vladimir-Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B, județul Gorj, un proiect ce promite să redefinească mobilitatea în regiunea noastră, străbătând inima Gorjului de la Capu Dealului până în Hurezani.

 Ambele programe sunt finanțate prin Programul Regional Sud-Vest 2021-2027 și reprezintă investiții cruciale pentru asigurarea unei mobilități durabile și reziliente la schimbările climatice și presupun modernizarea a peste 60 km de drumuri județene.

 Ambele proiecte, cu o valoare totală estimată la 55 de milioane de euro, inclusiv T.V.A., sunt finanțate prin fonduri europene și de la bugetul propriu al județului, subliniind angajamentul echipei Consiliului Județean Gorj față de dezvoltarea unei infrastructuri rutiere județene moderne și eficiente. Consiliul Județean Gorj intenționează să emită ordinele de începere a lucrărilor imediat după finalizarea evaluării ofertelor depuse pentru cele două obiective de investiție și semnarea contractelor de execuție” a comunicat Cosmin Popescu.