Ultima Ora

13:00 Fost ministru în Guvernul Ponta, luat în calcul pentru șefia ANRE

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, este prima opţiune a conducerii Partidului Social-Democrat pentru şefia Autorității Naționale pentru Reglementarea Energiei, au declarat surse politice pentru News.ro.

Actualul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă, ajunge la final de mandat în luna octombrie şi nu mai este susţinut de liderul PSD Marcel Ciolacu.

În prezent, Răzvan Nicolescu este membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT). În timpul guvernării Ponta, a fost pentru scurtă vreme ministru al Energiei. Între 2014 şi 2016, a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). În perioada 2006 – 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

Dumitru Chiriţă a fost numit la şefia ANRE în 2017, fiind susţinut la acea vreme de Liviu Dragnea şi Iulian Iancu. La începutul carierei, Chiriţă a fost electrician, apoi sindicalist, iar din 2000 până în 2017 a fost parlamentar PSD. Ca preşedinte al ANRE a avut un salariu de 12.000 de euro lunar.

Anul trecut, Răzvan Nicolescu declara că producţia pe cărbune va dispărea nu ca urmare a obiectivelor europene sau mondiale în privința tranziţiei energetice, ci din cauza modului cum sunt administrate complexele energetice.

Comment here