Ultima Ora

13:00 Ciucă: PNL susţine familia tradiţională

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni, întrebat despre scandalul iscat după declarațiile Elenei Lasconi, că în PNL „fiecare e liber să se exprime”, dar că foarte mult „contează argumentele și opțiunea majorității”. El a subliniat că Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională.

„Eu, ca lider al PNL, doresc să menţionez că PNL susţine familia tradiţională. Decizia care se ia la nivelul altor partide este o expresie a inconsecvenţei legate de o decizie sau alta. Nu vreau să comentez (n.r. decizia USR), nu este treaba PNL. Ceea ce este important pentru noi este ca valorile noastre naţionale să se menţină în setul de politici pe care Partidul Naţional Liberal le asumă”, a spus Ciucă, arată digi24.ro.

Ciucă a adăugat că PNL este „un partid democratic, fiecare fiind liber să se exprime, să aibă propria opinie, contează foarte mult argumentele şi opţiunea majorităţii”.

Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018 și a iscat un scandal de proporții. Chiar și fiica ei a acuzat-o de homofobie. După ce scandalul a luat amploare în mediul online, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare.

Comment here