Ultima Ora

12:52 Oficial. Virgil Popescu cere demiterea lui Burlan și-a lui Negru

Într-o nouă conferință de presă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut, luni, consiliului de supraveghere demiterea celor doi directori aflați în funcții la momentul tragediei de la Jilț Sud, Daniel Burlan și Marius Negru.

”În urma raportului preliminar și a informațiilor primite în ultima perioadă solicit, în aceste moment, Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia eliberarea din funcțiile de președinte al directoratului și de membru al directoratul a lui Daniel Burlan și Marius Negru. Punerea în pericol a vieților unor angajați este inacceptabilă! Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CEO. Folosirea unor mașini cu vechime de peste 40 de ani este inadmisibilă! Niciuna dintre persoanele care vor fi găsite răspunzătoare nu va fi omisă. Vom extinde controlul la toate achizițiile Complexului Energetic Oltenia care se duc spre cariere, vrem să vedem de ce drumurile de acces în cariere nu au fost în bune condițiuni” a declarat Popescu.

Ministrul a anunțat și alte demiteri, ale unor șefi de la Comercial, a celui responsabil de starea drumurilor din cariere și a celui de la Protecția Muncii.

”Sper ca prima investiție să se facă în drumuri de acces și în transportul persoanelor” a declarat Virgil Popescu.

Comment here