Ultima Ora

12:50 Medicii SJU Târgu-Jiu au dat în judecată Ministerul Sănătăţii

Şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi zeci de medici au dat în judecată Ministerul Sănătății, pentru a cere anularea raportului Corpului de Control din iulie 2019, privind măsura de sistare a acordării sporului de confidențialitate, anunţă pandurul.ro. Salariații au pierdut sume între 660 lei și 1320 lei, lunar, prin anularea acestui spor.

Circa 50 de persoane au semnat cererea de chemare în judecată, inclusiv fostul director Gigel Capotă, actualul director Dumitru Vienescu, dar și Maddy Huzu, Ion Borhină şi Mădălin Călinoiu.

În plângere se arată că “sporul de confidențialitate a fost acordat conform art. 26 din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii, republicat care prevede „Prin clauza de confidențialitate părțile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă și după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informații de care au luat cunoștință în timpul executării contractului, în condițiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă”. Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate pentru anul 2018-2019 prevede la art. 102 alin (2)”Salariații beneficiază de următoarele drepturi: (2) persoanele care au încheiate contracte de confidențialitate/acte adiționale la contractele individuale de muncă care conțin clauza de confidențialitate beneficiază de un spor de până la 30% din salariul de bază”.

Potrivit raportului Corpului de Control, nu există aprobarea Consiliului de Administrație și a Consiliului Județean Gorj pentru acordarea sporului de confidențialitate. Medicii spun, însă, că bugetul spitalului, care cuprindea sumele pentru aceste sporuri, a fost aprobat de consilierii județeni. Curtea de Apel Craiova a stabilit, ca prim termen de judecată, data de 17 ianuarie 2020.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here