Ultima Ora

12:48 Pedeapsă diminuată pentru o gorjeancă implicată în înmatriculări ilegale

O gorjeancă a primit o pedeapsă mai mică, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Ioana Bărbuceanu a fost cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la luare de mită în formă continuată. Conform sentinței Tribunalului Gorj, procurorii au probat nu mai puțin de 96 de acte materiale produse în perioada martie – iulie 2018, acestea având legătură cu înmatricularea ilegală a unor autoturisme.

Inculpata a primit o condamnare de 2 ani și 4 luni, cu un termen de supraveghere de 3 ani. Pedeapsa a fost dispusă în condițiile în care inculpata a acceptat să colaboreze cu autoritățile și a intrat sub incidența legii de protecție a martorilor, beneficiind de o pedeapsă diminuată și pentru că a recunoscut faptele pentru care a fost anchetată.

Prin sentință, care nu este definitivă, magistrații i-au interzis inculpatei mai multe drepturi civile, printre care interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice, a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi a dreptului de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor, respectiv activitatea de reprezentare a proprietarilor de autoturisme la Registrul Auto Român, cu ocazia inspectării autoturismelor în vederea înmatriculării. Femeia a fost obligată și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității pe raza municipiului Târgu Jiu, dar și să achite 2500 de lei cheltuieli judiciare statului.

Comment here