Ultima Ora

12:48 AUR amenință cu greva parlamentară

Deputaţii AUR au protestat, miercuri, pe holurile Palatului Parlamentului, cu steaguri în mâini, faţă de faptul că moţiunea de cenzură, pe care au depus-o alături de USR-PLUS, nu a fost supusă dezbaterii şi votului, şi nu au participat la şedinţa de plen unde mai multe proiecte de lege au primit votul final.

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că acest demers reprezintă un ultimatum înainte de declanşarea unei greve parlamentare, dacă moţiunea nu va fi supusă dezbaterii parlamentare.

„Guvernul Cîţu trebuie să plece. Moţiunea pe care am depus-o din prima zi de sesiune parlamentară trebuie supusă la vot. Se încalcă orice formă de democraţie. În momentul ăsta democraţia a fost anulată în Parlamentul Romaniei şi protestul nostru de astăzi îl vom permanentiza de săptămâna viitoare, inclusiv în comisii, dacă preşedinţii celor două Camere nu acţionează în favoarea legilor şi în favoarea Constituţiei şi nu supun moţiunea de cenzură pe care AUR a iniţiat-o la vot. Este prima noastră formă de protest în care nu participăm la votul final. Dacă săptămâna viitoare nu intră într-un plen reunit moţiunea de cenzură şi este în continuare ţinut în braţe domnul Ciţu de această nouă majoritate parlamentară, atunci intrăm de săptămâna viitoare în grevă parlamentară. Vom fi prezenţi, însă nu participăm la vot. E ultima formă de protest parlamentar pe care am găsit de cuviinţă să o aplicăm”, a precizat Simon.

După ce au ieşit din plen, parlamentarii AUR s-au aşezat să protesteze la uşa sălii în care au loc şedinţele Biroului Permanent.

Comment here