Ultima Ora

12:47 UNTRR solicită ca șoferii profesioniști din România să aibă prioritate la vaccinul anti-COVID

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților ca șoferii profesioniști să fie vaccinați anti-COVID. Pentru moment, statul nu a oferit un răspuns. În prezent, pe teritoriul țării, sunt 41.000 de firme de transport.

Reprezentanții companiilor de transport vor ca șoferii de camioane să fie adăugați pe lista de priorități la vaccinare, în principal pentru că mulți nu pot trece granița dacă nu dețin un test negativ de COVID-19, situație care afectează grav firmele.

“Noi am cerut în luna decembrie, am avut un comunicat în care ne-am arătat dorinţa şi disponibilitatea în transportul vaccinului, dar nu cunoaştem mai multe detalii în acest sens”, a declarat George Dobre, specialist relaţii publice şi comunicare UNTRR.

Potrivit ultimului raport, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 a trecut de 100.000. Doar în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 9.595 de persoane, a anunțat, sâmbătă, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Comment here