MotruStirile Zilei

UATAA Motru iese din insolvență. Drăghici: O mare reușită a actualei echipe de conducere

Prin hotărâre pronunţată în data de 15 decembrie, Tribunalul Gorj a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare faţă de S.C. UATAA Motru S.A., constatând îndeplinirea obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare.

Uzina de Alimentare cu Apă și Agent Termic Motru era în insolvență de la finalul anului 2016, procedura fiind prelungită, în 2020, cu încă 12 luni, termenul expirând la sfârșitul lunii aprilie.

“Este o mare reușită a actualei echipe din conducerea societății care, în condiții grele economice, politice sau care țin de administrația locală, să facă față provocărilor și să redreseze societatea. (…) Dacă, în intervalul 2015-2016 și 2016-2020, alături de UATAA au fost și foștii primari, Hanu și Jianu, care ne-au sprijinit permanent, nu pot să spun același lucru despre perioada 2020-2021 în care actualul primar Morega nu a știut decât să denigreze, să alarmeze cetățenii, să fugă de greu și să paseze altora responsabilitatea sprijinirii societății. Acest lucru înlătură orice posibilitate a lui de a-și atribui vreun merit în privința rezolvării problemelor și ieșirii din insolvență”, a transmis administratorul special al uzinei, Dorel Drăghici.

Odată cu ieșirea din insolvență, mandatul său s-a încheiat.

“Acum când, odată cu ieșirea din insolvență, mandatul meu de administrator special încetează, mulțumesc echipei din conducerea uzinei, tuturor angajaților pentru sprijin și pentru eforturile depuse. Împreună am reușit. Predau Primăriei și Consiliului Local Motru o societate perfect funcțională, cu o sumă de aproximativ 3.000.000 lei în conturi” a mai spus Drăghici.

Comment here