Ultima Ora

12:47 MAE, reacție în scandalul de rasism

Ministerul Afacerilor Externe din România reacționează la scandalul de rasism, postând pe Facebook mesajul „No to racism”.

Ministerul Afacerilor Externe din România a postat pe Facebook mesajul „No to racism. Respect”. Postarea a stârnit reacții în rândul utilizatorilor Facebook precum „Sunteți penibili! Încercați să remediați și să explicați situația, nu puneți paie pe foc, nu s-a pus problema de rasism” sau „Unde este rasismul ??? Penibil…Poate găsiți și cartoane de afişat atunci când ne fac țigani, hoți, (…) ….Cam cu asta ar trebui să vă ocupați, cu ajutorarea românilor, nu doar cu Yes-menismul și pocnitul din călcâie”, notează stiripesurse.ro.

Meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marți seara, după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” față de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce. Federația Română de Fotbal s-a delimitat ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă, arăta o postare pe site-ul instituției.

Meciul dintre PSG și Bașakșehir se reia miercuri, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitraj.

Comment here