Ultima Ora

12:47 Bărbat, de 70 de ani, recuperat de salvamontişti. Intervenția a durat toată noaptea

Acţiune de salavre de peste 11 ore a salvamontiştilor gorjeni care au reușit să recupereze, duminică dimineață, din zona de creastă a Munților Parâng, un bărbat, de 70 de ani.

Sâmbătă seară, bărbatul, din cauza vremii nefavorabile, s-a abătut de la traseu și nu a mai găsit poteca pe care mergea. A reușit să se adăpostească de ploaie sub o stâncă și a cerut ajutor la 112. Echipele Salvamont Gorj au pornit în căutarea sa, au reușit să țină legătura cu acesta și să îl localizeze.

“Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru salvarea unei persoane, în vârstă de 70 de ani, aflată în stare de epuizare în zona de creastă a masivului Parâng, locatie estimata de salvamontisti, zona Vârful Iesul, 2368 m. Persoana a fost surprinsă de vremea rea și de lăsarea întunericului, a pierdut poteca marcată și, epuizată de efort, a cerut sprijinul salvamontiștilor” au notat salvatorii gorjeni, pe pagina de socializare, la debutul intervenţiei.

Salvamontiştii au păstrat legătura cu bărbatul rătăcit, încearcând să îi mențină o stare psihică bună, iar aceasta a reușit să se adăpostească lângă o stâncă pentru a se proteja cât mai bine de ploaia și vântul care se manifestau în zonă și să reziste scăderii temperaturii din timpul nopții, până la sosirea salvatorilor. Intervenţia a fost una foarte dificilă, vremea fiind urâtă pe timpul nopții, cu reprize de ploi, transformate în lapoviță, fulgere, vânt puternic, temperaturi scăzute. În cele din urmă, bărbatul de 70 de ani a fost salvat, starea sa de sănătate fiind una bună.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here