Ultima Ora

12:45 Medicii spun că n-au găsit OTRAVĂ în organismul adversarului lui Putin

„Nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia după ce s-a simţit foarte rău, a anunţat, vineri, unul dintre medicii-şefi ai instituţiei spitaliceşti, precizând că starea lui este încă „instabilă”, informează AFP.

„Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe”, a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al spitalului de urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. „Nu credem că este vorba de o otrăvire”, a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este „instabilă”, ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul a fost internat aici la spital, aflat în comă, plasat la reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar. Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”, „cu ceva amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here