Ultima Ora

12:44 CNSU: Persoanele care vin din Ucraina, exceptate de la măsura carantinei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă(CNSU) a decis, vineri, că persoanele care vin din Ucraina în România sunt exceptate de la măsura carantinei, fie că vin direct, fie că ajung după ce au tranzitat Republica Moldova.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 9 prin care se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNSU. 

CNSU precizează că decizia a fost luată ”ţinând cont de degradarea situaţiei de securitate din Ucraina şi creşterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum şi cele care se află în punctele de trecere a frontierei şi intenţionează să intre pe teritoriul naţional”. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, că aproximativ 10.624 de refugiați au intrat în ultimele 24 de ore în România dintre care 3.660 de persoane au tranzitat țara și 6.964 de ucrainieni au rămas în țara noastră. Structurile pentru situații de urgență din întreaga țară sunt pregătite să acorde sprijin persoanelor venite din Ucraina. Ministrul a spus că ne pregătim pentru un aflux necontrolat de refugiați și că ne asumăm obligația.

”La nivelul fiecărui județ am identificat toate locațiile unde este posibil să instalăm aceste tabere mobile. Această tabără este temporară, maxim 72 de ore, timp în care vor fi identificate spații pentru cazarea pe termen mai lung” a declarat ministrul.

Comment here