Ultima Ora

12:43 Șefa DSP Gorj, DEMISĂ

Carmen Ivanov, șefa DSP Gorj, a fost demisă din funcție pentru furnizarea de informații false, anunță presa centrală.

Șefa DSP Gorj a fost demisă de către ministrul Sănătății, Victor Costache, după scandalul izbucnit pe tema persoanelor carantinate de la Gorj, ca urmare a expunerii la noul coronavirus. Mai exact, au apărut controverse între autorităţi pe tema măsurilor luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus. Oficialii din Bucureşti afirmă că rudele tânărului sunt în carantină, în vreme ce cei de la ISU Gorj spun că oamenii sunt doar izolaţi la domiciliu.

”Toate persoanele cărora li s-au recoltat probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere. Nu avem centre de carantină în Gorj. Dacă va fi cazul, persoanele care intră în carantină vor fi transportate în centre specializate”, anunțat purtătorul de cuvânt ISU Gorj, Florin Chisim.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3, românul care a fost confirmat cu coronavirus a declarat că nu a avut un contact direct cu italianul diagnosticat cu coronavirus, ci l-a văzut de la distanță atunci când acesta a venit în localitate.

Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a explicat ce măsuri au fost luate în cazul românului infectat și al persoanelor cu care acesta a intrat în contact în ultima perioadă.

“Este un scenariu pe care noi l-am avut în vedere, încă de când am conceput tot ce înseamnă proceduri și protocoale pentru monitorizarea și managementul viitoarelor cazuri de infecție cu coronavirus. Managementul primului caz nu a schimbat în mare parte, doar că cei care au fost în prejma românului detectat cu coronavirus trec într-o carantină, până acum erau în izolare. Toți cei șapte membri ai familiei sunt negativi la testarea cu coronavirus. Ei intră în carantină. Ei sunt monitorizați, izolați, iar la finalul celor 14 zile va mai fi o evaluare. La interval de 24 de ore, dacă aceste teste vor fi negative, vor ieși din carantină”, a spus Nelu Tătaru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here