Ultima Ora

12:43 Conducerea teatrului, despre raportul corpului de control al prefectului: ”O aberaţie cu puternic iz politic”

Conducerea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a reacționat dur, printr-un comunicat de presă, după ce prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a prezentat, vineri, concluziile verificărilor făcute de corpul de control la instituția de cultură.

„Documentul prezentat de prefectul judeţului este o aberaţie cu puternic iz politic. Treizeci şi şapte de pagini de NIMIC esenţial, în care se încearcă justificarea trimiterii Corpului de Control în condiţiile în care controlul efectiv nu a găsit nereguli majore. Se încearcă doar mimarea unor interpretări fanteziste ale legislației, dar şi ocolirea cu grijă a unor probleme din perioada în care Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” era condus fantezist cu ajutorul actualului consilier al prefectului, de unde am putea deduce sensul acestor afirmații ale domnului lulian Popescu, prefectul judeţului Gorj, care se bazează pe o logică simplistă, empirică, cel mult la nivel gimnazial” acuză conducerea teatrului.

Conducerea teatrului mai acuză că prefectul „nu are nicio calificare în domeniul managementului cultural pentru a putea trage concluzii în ceea ce priveşte evaluarea unui manager în domeniul unei instituții de spectacole”.

„Prefectul nu are absolut nicio calificare în domeniul managementului cultural care să-i dea dreptul să analizeze şi să tragă concluzii publice în ceea ce priveşte evaluarea unui manager în domeniul unei instituții de spectacole, respectiv teatru, confundând o instituţie de cultură cu un S.R.L. Faptul că s-a antepronunţat de mai multe ori înainte ca raportul să fie finalizat, dovedeşte clar hărţuire asupra managerului şi o încercare de amestecare a Teatrului Dramatic Elvira Godeanu” în luptele politice generate de apropierea campaniei electorale, situație cu care Teatrul nu este de acord şi pe care o condamnă. Un lucru extrem de îngrijorător este şi faptul că domnul prefect probabil are cunoştinţe despre multe ,,neclarități” comise în trecut de conducătorii instituţiei Teatrului, dar refuză să reacționeze în vreun fel. Nu îl acuzăm de complicitate, dar îl acuzăm de lipsă de profesionalism. Noua politică managerială este de a promova profesionalismul, relația dintre teatru și societate, actualitatea și prospeţimea discursului artistic, etica în profesie, bucuria creației și utilitatea ei, indiferent de hărțuirea și presiunile existente” se mai arată în comunicat.

Comment here