Ultima Ora

12:42 30 de copii, blocați 8 ore în tren. Directorul CFR: De ce mă întrebați pe mine?

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, la Antena 3, că directorii CFR au încercat să găsească, miercuri noaptea, o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii, care au stat opt ore în tren.

Directorul CFR a fost întrebat de ce nu a ajuns o locomotivă, timp de 8 ore, la un tren în care erau blocați și 30 de copii.

„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

În cele din urmă, trenul blocat în câmp cu zeci de copii a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore.

Întrebat despre situație, premierul Florin Cîțu a spus că o să ceară toate informațiile pentru a afla ce s-a întâmplat. Acesta a spus însă că nu este normal ca directorul CFR să „spună că soluția este în altă parte”.

„Trebuie să răspundă cei care se ocupă ce acest lucru. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit, dar în același timp mi se pare anormal în astfel de situații ca șeful de la CFR Călători sau director să spună că soluția este în altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a declarat Florin Cîțu.

Comment here