Ultima Ora

12:41 ”Sprijin pentru România”. O nouă tranşă de 250 de lei, virată până la data de 15 august

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu anunţă că aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei, până la data de 15 august.

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede”, a scris Adrian Câciu, luni pe Facebook.

Ministrul PSD a mai spus că Programul „Sprijin pentru România” funcţionează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflaţi în situaţii dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente şi mese calde.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene asigură o nouă tranşă în valoare de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile cu încă 250 lei. De acest ajutor, acordat o dată la 2 luni, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale”, a adăugat Câciu.

Social-democratul a mai precizat că „de la începutul programului şi până în până în prezent, au fost virate către beneficiari alte şapte tranşe aferente ajutoarelor de 250 de lei”.

Comment here