Ultima Ora

12:40 Au fost prinși după ce au chiulit de la ore

Poliţiştii au depistat, în urma unor verificări făcute pe raza municipiului Târgu-Jiu, 23 de elevi care chiuleau de la școală. Oamenii legii avertizează asupra riscului ca adolescenţii să consume tutun, alcool sau droguri ori să se implice în alte infracţiuni, atunci când absentează.

„La data 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și Poliției Locale, au continuat acțiunile pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, respectiv pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe interzise în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea în alte activități infracționale. În cadrul activității, au fost identificați 23 de elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare. Pentru prevenirea fenomenului de absenteism școlar, au fost efectuate verificări în unități de alimentație publică, situate în apropierea unităților de învățământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse de tutun.

Polițiștii și jandarmii au abordat, împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri și riscurile asociate acestuia, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități vor continua și în perioada următoare” a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Comment here