Ultima Ora

12:39 Nouă deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, infectaţi cu COVID-19

Nouă deţinuţi din cadrul penitenciarului din Târgu-Jiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Toţi erau cazaţi în aceeaşi cameră. Deţinuţii au fost transferaţi la penitenciarul-spital de al Jilava.

“Având în vedere confirmarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Târgu-Jiu, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la testarea a 9 persoane private de libertate. Rezultatele au relevat alte 8 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Menționăm că cele 8 persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, fiind contracți direcți ai deținutului confirmat pozitiv în data de 25.11.2020. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical” a transmis conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu.

Comment here