Ultima Ora

12:37 Viceprimarul Coica: Această risipire inconştientă a bugetului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” trebuie să înceteze!

Viceprimarul pe probleme de cultură al Municipiului Târgu-Jiu, Gabriel Coica, acuză actuala conducere a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” de „cheltuieli dubioase”, risipă și lipsă de transparență în cheltuirea bugetului instituției.

„În ultima vreme, s-a observat, la teatru, o rapiditate de cheltuire a banilor din buget, fără o prioritizare şi fără o analiză de oportunitate sau de raportare la calitate-preț. În ultima categorie, se încadrează investiția de schimbare a scaunelor din sala de spectacole. O să verific dacă această lucrare este absolut necesară pentru confortul spectacolelor sau pentru avizarea sălii, conform legislației în vigoare. În caz contrar, nu trebuie făcută doar pentru a cheltui, până la finalul mandatului de manager, toți banii din bugetul instituției. Atașez câteva fotografii cu scaunele ce urmau a fi achiziționate, în care este vizibilă calitatea net inferioară față de cea a scaunelor existente. Această investiție ar fi angrenat instituția, dacă nu aș fi solicitat o analiză mai profundă, în cheltuirea, pe repede înainte, a unor sume foarte mari”, a notat viceprimarul pe Facebook.

Producția piesei “Toboșarul” este una din cheltuielile care i se par dubioase viceprimarului Gabriel Coica.

„O altă cheltuială dubioasă este cea legată de producția piesei “Toboșarul”. Pentru realizarea acesteia, deşi la aprobarea bugetului conducerea teatrului s-a angajat că o va produce cu o anumită sumă, în cadrul programului „File din poveste”, piesa care deja a avut avanpremiera în cursul acestei săptămâni, deci a fost produsă, a costat dublu sau poate chiar mai mult de atât. Nu avem detalii întrucât nici până în prezent nu a existat o comunicare clară a acestor informații. În schimb, deşi avanpremiera piesei a avut deja loc, conducerea teatrului a transmis Consiliului Local o solicitare de rectificare bugetară, destinată să acopere cheltuielile de peste 100000 lei făcute ÎN PLUS! Chiar dacă, pe lângă subvenția oferită de primărie, instituția a beneficiat şi de sume importante de bani primite de la Guvernul României, consider că transparența în cheltuirea banilor publici este prioritară şi că această risipire inconştientă a bugetului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” trebuie să înceteze”, a mai scris Gabriel Coica.

Gabriel Coica anunță că va face demersuri pentru a stopa „irosirea haotică” a fondurilor existente în bugetul teatrului.

„Luni, voi solicita și punctul de vedere al compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, intenția noastră fiind de a stopa irosirea haotică a fondurilor existente în bugetul teatrului, până la selectarea unui nou manager”, spune viceprimarul Târgu-Jiului.

Comment here