Ultima Ora

12:37 Miruță, despre situația de la UM Sadu: Să ai bani în conturi, dar să ratezi contracte, este sabotaj

Deputatul USR Radu Miruță este revoltat că Uzina Mecanică Sadu stă, de ani de zile, cu 10 milioane de euro în conturi, bani alocați de guvern pentru retehnologizare, dar nici în ziua de azi nu a reușit să-i cheltuie pentru achiziționarea de noi utilaje.

„Uzina Mecanică Sadu din Gorj poate produce armament pentru Ucraina, poate deveni competitivă, poate acorda salarii decente, dar adesea ratează contracte pentru că nu poate livra cantități mari de armament într-un timp scurt, așa cum cer cele mai multe contracte. De ce? Pentru că are utilaje foarte vechi și multă incompetență. Inacceptabil este însă altceva: UM Sadu are de ani buni 10 milioane de euro în conturile proprii din care să cumpere utilaje performante care să producă volume mai mari, așa cum o cer mai toate contractele, dar nu cumpără ce are nevoie, iar din cauza asta ratează contracte, care înseamnă salarii de mizerie pentru angajați”, spune Radu Miruță

Deputatul USR acuză sabotaj la adresa Uzinei Mecanice Sadu.

„Să ai bani direct în conturile tale, dar să ratezi contracte pentru că cu banii în conturi nu ești în stare să cumperi ce trebuie, este sabotaj. Cu toate că PSD și PNL s-au lăudat cu acești bani că vor face și drege, atât de buni manageri sunt încât se uită cum banii sunt tocați de inflație, iar industria de armament din România, cu bani în conturi, nu se poate dezvolta. Managementul UM Sadu, Romarm, dl ministru Spătaru, dl general și premier Ciucă, cum este posibil ca o companie de stat să aibă bani în conturi, dar să rateze contracte pentru că din banii avuți nu este cumpărat de ani de zile nimic care să o facă competitivă?”, a întrebat parlamentarul.


Comment here