Ultima Ora

12:37 Drăguțești: Amendat după ce a fost prins de radar ciculând cu 126 km/h

Bărbatul în cauză a condus, în weekend, un autovehicul pe DN 66 Drăguțești, fiind înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu o viteză de 126 km/h, pe tronsonul de drum pe care limita era de 50 km/h.

Inspectoratul Județean de Poliție a venit cu precizări după ce omul a criticat oamenii legii care l-au oprit în trafic pentru că nu a mai apucat să ajungă cu câinele la un cabinet veterinar pentru a primi îngrijiri.

“Depășind limita legală de viteză cu peste 60 km/h, bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cei 1.305 lei reprezentând minimul prevăzut de lege pentru aceasta încălcare legislativă, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere. Facem precizarea că depășirea limitei de viteză este una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, iar a conduce cu o viteză de 126 de km/h în localitate, putea duce la tragedii pe drumurile publice, chiar și la pierderea de vieți umane, cu atât mai mult cu cât, la momentul respectiv, condițiile meteo erau nefavorabile cirulației (carosabil umed).

Agentul de poliție i-a oferit conducătorului auto posibilitatea de a-i înmâna dovada cu drept de circulație pentru 15 zile și întocmirea procesului verbal în lipsă, spre a-i fi comunicat ulterior, așa cum prevede legea. În spatele uniformei de polițișt, nu am ezitat să empatizăm sau să dăm dovadă de umanitate și înțelegere, însă astfel de abateri legislative nu pot fi ”trecute cu vederea”, deoarece pot genera situații mult mai neplăcute”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Comment here