Ultima Ora

12:36 Zorlescu, după ce a mers la Slivilești: O imagine tristă a României uitate de lume

Candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Gorj, Adrian Zorlescu, critică autoritățile locale din comuna Slivilești pentru „lipsa infrastructurii de bază, a investițiilor” și acuză lipsă de implicare.

„Comuna Slivilești din județul Gorj este o imagine tristă a României uitate de lume. Lipsa infrastructurii de bază, a investițiilor și a implicării din partea autorităților locale condamnă această localitate la o viață grea și la un viitor incert. Locuitorii comunei Slivilești nu au acces la apă curentă, canalizare sau gaze. Lipsa acestor utilități esențiale afectează grav calitatea vieții și pune în pericol sănătatea populației. Spitalul și farmacia din comună au fost închise, lăsând oamenii fără acces la asistență medicală de bază. Autoritățile nu au făcut nimic pentru a reabilita aceste unități medicale esențiale.

Perimetrul minier închis nu a fost redat circuitului agricol, deși terenurile ar putea fi cultivate cu succes. Lipsa de investiții în agricultură blochează dezvoltarea economică a zonei și pune în pericol sursele de venit ale localnicilor. Comuna Slivilești are un potențial turistic considerabil, datorită frumuseții naturale a zonei și a monumentelor istorice, precum cula Cioabă Chintescu. Cu toate acestea, neimplicarea autorităților locale face ca acest monument să fie un pericol pentru vizitatori, din cauza lipsei de reabilitare.

Situația din comuna Slivilești este o oglindire a problemelor grave cu care se confruntă multe localități din România. Lipsa de investiții, lipsa infrastructurii de bază și lipsa de implicare din partea autorităților locale condamnă satele românești la stagnare și la declin. Este urgentă o schimbare de paradigmă în administrația locală din România. Autoritățile trebuie să se implice activ în dezvoltarea localităților, să atragă investiții și să asigure accesul la utilități esențiale pentru toți cetățenii. Doar prin eforturi comune, prin implicarea activă a cetățenilor și a societății civile, România poate spera la un viitor mai bun. Trebuie să ne unim forțele pentru a schimba realitatea tristă din comuna Slivilești și din alte localități similare din țară” spune Adrian Zorlescu.