Ultima Ora

12:36 Peste 20.000 de pachete cu produse de igienă, distribuite gorjenilor

Prefectura Gorj anunță că Ministerul Fondurilor Europene a demarat programul de distribuire a pachetelor cu produse de igienă, pentru populația defavorizată.

La nivel județului, urmează să fie distribuite peste 20.000 de pachete cu produse pentru igienă: periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon de copii, șampon de adulți și detergent de rufe. La finalul lunii, Ministerul Fondurilor Europene va începe și distribuirea primei tranșe de pachete cu alimente.

Guvernul a adoptat, luna trecută, o ordonanță prin care prefecturile vor distribui 1.188.000 de pachete cu hrană și cu produse de igienă românilor aflați în situații defavorizate. Printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat acordarea unui stimulent financiar de 1.150 de lei pentru 38.000 de asistenți sociali.

„Ordonanța care prevede acordarea, începând cu 15 iunie, a 1.188.000 de pachete cu hrană și cu produse de igienă prevede o noutate, și anume includerea persoanelor stabilite în așezările informale. Distribuția acestor produse se face de către Instituția Prefectului cu ajutorul reprezentanților fiecărei unități administrativ teritoriale. Cele 225 de milioane de euro alocate cumpărării pachetelor reprezintă totodată un sprijin pentru producătorii români de la care se vor achiziționa 35,6 de tone de făină, 28,5 tone de mălai, 10,7 tone de conserve de vită, 6,2 tone de conserve de porc etc. În total, fiecare pachet alimentar conține 38 de produse și cel de igienă alte 6”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here