Ultima Ora

12:35 China raportează 16 noi cazuri de Covid-19

China continentală a raportat, sâmbătă, 16 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în oraşul Tianjin din apropiere de Beijing a fost lansat un program de testare în masă de trei zile, care implică aproximativ 3 milioane de oameni, potrivit The Guardian.

Autorităţile sanitare au anunţat, sâmbătă, pentru ultimele 24 de ore, 16 cazuri de contaminare, cu unul mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre acestea, 9 sunt „importate”. În cazul contaminărilor locale, cinci au fost înregistrate în Tianjin şi două în Shanghai. Sâmbătă, a fost lansat programul de trei zile de testare în Tianjin, unde o comunitate a fost plasată în carantină (1.900 de oameni) începând de vineri.

Pe 20 noiembrie, China a raportat 18 cazuri asimptomatice, cu patru mai multe faţă de ziua precedentă.

De la depistarea noului coronavirus în Wuhan, la finalul anului trecut, China a raportat, în total, 86.414 cazuri de infectare şi 4.634 de decese asociate.

Tot sâmbătă, capitala japoneză Tokyo a anunţat un nou număr record de infectări depistate în decurs de 24 de ore – 539. Este a treia zi consecutivă când numărul cazurilor înregistrate aici a depăşit 500, potrivit NHK, citează Reuters.

China este, acum, una dintre cele mai sigure ţări din Asia şi, chiar dacă în Japonia şi Coreea de Sud au fost depistate noi focare, incidenţa este scăzută.

Comment here