Ultima Ora

12:34 Alin Simota, arestat într-un dosar ce are legătură cu transportul cărbunelui din Oltenia

Omul de afaceri Alin Simota a fost arestat, miercuri seara, după ce o instanță l-a condamnat definitiv la închisoare cu executare într-un dosar ce are legătură cu transportul cărbunelui din Oltenia.

Curtea de Apel Bacău a schimbat o sentință prin care Tribunalul Bacău îl condamnase în 2019 pe afaceristul din Valea Jiului la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Simota a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență și a fost condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare, pedeapsa fiind definitivă și cu executare.

Dosarul a fost disjuns de DNA din cel al unor foști directori de la termocentrala Bacău, soț și soție, care au fost și ei condamnați în trecut pentru fapte similare. Simota a intervenit la un om de afaceri căruia i-a promis că îl ajută să transporte cărbune la Brașov și Oradea dacă primește și el o sumă de bani, o parte din aceasta urmând să ajungă la PNL, partid aflat la putere în acea perioadă. Omul de afaceri avea și el funcții de conducere în partid și era consilier județean. O parte dintre discuțiile ce priveau banii care urmau să ajungă la partid s-au purtat la București în prezența lui Crin Antonescu, liderul de la acea vreme al PNL cerând să nu fie implicat sub nicio formă în așa ceva.

În timpul procesului, Simota a pledat nevinovat și a cerut să nu fie pedepsit pe motiv că faptele s-ar fi prescris, lucru cu care judecătorii nu au fost de acord. El a mai suferit în trecut și alte condamnări penale, fiind inclusiv fugit din țară pentru o perioadă de timp, acum urmând ca pedepsele dispuse împotriva sa să fie contopite într-una singură.

Comment here