Ultima Ora

12:33 Amenzi de aproximativ 180 de mii de lei, aplicate de ITM Gorj în numai o săptămână

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea inspectorului-șef George Romanescu, au efectuat în perioada 12-16.09.2022 un număr de 16 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate 5 persoane prestând muncă nedeclarată. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 177.000 lei și dispuse 82 măsuri de intrare în legalitate.

Un angajator cu sediul social în județul Iași a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru primirea la muncă a patru salariați cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp partial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Polovragi,  activând în domeniul comerțului cu amănuntul.

Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu suma de 20.000 lei. Persoana identificată de către inspectorii de muncă lucra în domeniul creșterii bovinelor de lapte, în comuna Țânțăreni.

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comment here