Ultima Ora

12:31 Ţările europene unde se ridică din interdicţiile de carantină

Mai multe ţări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a restricţiilor din timpul epidemiei. Revin la viaţă activităţi în Germania, Polonia, Cehia, Norvegia şi Albania.

Luni, în Germania, magazinele mici au voie să se deschidă, iar şcolile îşi reiau activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire. Berlinul a anunţat, săptămâna trecută, că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control – dar i-a avertizat pe oameni că trebuie să rămână vigilenţi pentru a evita un al doilea val de infecţii.

Tot de luni, Polonia redeschide locurile de promenadă – parcurile şi pădurile – iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii. Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

Spania, care are unul dintre cele mai stricte blocaje ale Europei şi Franţa au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber de săptămâna viitoare.

Danemarca, unul dintre primele state europene care și-a închis economia ca măsură de prevenție în fața pandemiei de coronavirus, se pregătește pentru revenirea treptată la viața de dinainte de criză. Primul pas l-a reprezentat deschiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare, din 15 aprilie. Prim-ministrul Mette Frederiksen a precizat şi că va începe discuţiile cu mediul de afaceri pentru a începe redeschiderea treptată a birourilor.

Austria a permis redeschiderea magazinelor mici. Celelalte magazine vor fi redeschise pe 2 mai, iar restaurantele la jumătatea lunii mai. În Serbia, preşedintele Aleksandar Vucici a anunţat un plan de relaxare graduală a restricţiilor începând de marţi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here