Ultima Ora

12:31 Noul dispecerat al Aparegio, aproape finalizat

Operatorul regional de apă și canalizare, Aparegio, anunță că investițiile din cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj” se află în plină derulare.

„Contractele de lucrări ce fac parte din amplul proiect se află în diferite stadii de execuție. Primele contracte ce au fost  finalizate sunt : CL 2 -“Reabilitarea și extinderea rețelei- de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din oraș Târgu-Cărbunești , CL 5 -“Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu și CF 1 –„Achiziție vehicule întreținere rețea”.

Stadiul de implementare al contractelor va fi trecut in revistă pentru ca utilizatorii operatorului să fie informați ce investiții s-au realizat și se vor realiza pe viitor:

În cadrul contractului CL1 –  „ Proiectare și execuție sistem SCADA și sistem integrat de management Târgu-Jiu ”, lucrările se află pe ultima sută de metri ( procent execuție 90% ) fiind montate instalațiile sanitare, termice, tavanele casetate și sistemul SCADA(vezi anexa 1).  În 2 luni, antreprenorul S.C. ADREM Engineering S.R.L, ar urma să finalizeze acest contract cu efectuarea probelor sistemului .

SCADA-DTR  Târgu-Jiu va trebui să asigure controlul și supervizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din aria proiectului, o gestiune performanță a activităților și activelor companiei.

Noul sistem SCADA-DTR va fi astfel proiectat încât să permită extinderea pe viitor și integrarea în acesta a tuturor  sistemelor SCADA locale  care gestionează activitățile de : producție apă, epurare apă, tratare, canalizare, debitmetrie rețea, presiune. Scopul investiției îl constituie creșterea randamentului de funcționare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, reducerea cheltuielilor operaționale respectiv creșterea calității serviciului de furnizare a apei consumatorilor abonați.

Dispeceratul regional Târgu-Jiu  se va alătura celor alte 10 dispecerate locale de apă/apă uzată, implementate pe POS1 și POIM, respectiv : Motru, Bumbești-Jiu, Iezureni, Țicleni, Târgu-Cărbunești, Novaci, Peștișani, Tismana, Turceni, Rovinari.

CL1 –  „ Proiectare și execuție sistem SCADA și sistem integrat de management Târgu-Jiu ” are o valoare de 4.880.696,19 lei, clădirea având dotări de ultimă generație, doar sistemul SCADA și Sistemul Integrat de Management  având o valoare de 2,036,105.50 lei.

Aparegio Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari ,Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect” a comunicat operatorul.

Comment here