Ultima Ora

12:30 Transporturile de lemne, în vizorul polițiștilor gorjeni

Polițiștii gorjeni au avut în vizor, în weekend, transporturile de lemne și au aplicat amenzi.

În noaptea de 8/9 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin apelul 112, despre faptul că există suspiciunea de supratonaj pentru trei autocamioane care transportă material lemnos pe Defileul Jiului. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe strada Parângului – DN 66, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Pui, județul Hunedoara. S-a constatat că semiremorca este încărcată cu material lemnos, iar din verificările efectuate a reieșit faptul că a fost emis aviz de însoțire valabil pentru volumul de 24,42 mc material lemnos esență fag.

Totodată, polițiștii au identificat în trafic, un bărbat de 40 de ani, din comuna Pui, județul Hunedoara, care se deplasa din direcția municipiului Petroșani către municipiul Târgu Jiu, cu un ansamblu de vehicule format din autocamion și remorcă. Cu ocazia verificărilor efectuate a reieșit faptul că au fost emise avize de însoțire a materialului lemnos pentru 14,28 mc și 14,26 mc. Împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Târgu Jiu, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos pentru cele două vehicule, ocazie cu care s-a constatat o diferență de 7,24 mc, între volumul existent și volumul masei lemnoase din avizele de însoțire. În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale a bărbatului de 40 de ani, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform Legii nr.171/2010.

Polițiștii au mai identificat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Pui, județul Hunedoara, care transporta material lemnos, prezentând avize de însoțire a materialului lemnos. În urma verificării documentelor, polițiștii au stabilit că remorca nu posedă poliță RCA valabilă, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca sancțiune contravențională a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare precum și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. La fața locului au fost solicitați reprezentanții ISCTR Gorj, pentru efectuarea de verificări potrivit competenței.

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT DE POLIȚIȘTI PENTRU FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ

La aceeași dată, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu, s-au sesizat din oficiu, în urma unui apel 112, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals in înscrisuri sub semnătură privata, în urma verificării transporturilor de material lemnos, efectuate cu trei autocamioane ce aparțin unor operatori economici din județul Hunedoara.

Comment here