Ultima Ora

12:30 Fiul președintei Judecătoriei Novaci, pus în libertate

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, care a accidentat mortal cu maşina pe care o conducea o femeie, în august anul trecut, iar apoi a fugit de la locul accidentului, a fost lăsat liber de către Judecătoria Craiova.

„În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză”, se arată în decizia instanţei.

Tragedia, în urma căreia Mihai Dafinescu a omorât o femeie pe o stradă din oraşul Novaci, s-a produs pe 19 august 2020. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, s-a predat la Poliţie după câteva ore de la accident, atunci când încă avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comment here