Ultima Ora

12:27 Reținut pentru 24 de ore pentru braconaj

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din comuna Padeș a fost reținut de polițiștii gorjeni pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

„În noaptea de 17 spre 18 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj și cei ai Poliției Orașului Tismana, împreună cu reprezentanții Asociației de Vânătoare ,,Codrii Gorjului’’, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.

În cadrul activităților desfășurate, a fost depistat un bărbat, de 72 de ani, din comuna Padeș, autorizat pentru a deține, purta și folosi arme și muniții letale de vânătoare. Polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar fi deplasat în fondul cinegetic nr. 2 Motru Mare, având asupra sa o armă de vânătoare mixtă și muniția aferentă, deținute ilegal și fără să dețină autorizație individuală sau colectivă, eliberată de gestionar.

Arma și cele trei cartușe de vânătoare identificate asupra sa au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. În cursul acestei zile, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz, cu propuneri legale” a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Comment here