Ultima Ora

12:25 Zeci de copii cu afecțiuni respiratorii, internați, în ultima săptămână, în Secția Pediatrie

În perioada 09.01.2023- 16.01.2023, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați 40 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu gripă, pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive.

„Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: 5 diagnosticați cu gripă (grupa de vârstă 0- 1 an) și 21 cu afecțiuni respiratorii. Dintre micuții diagnosticați cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B și un copil cu ambele tipuri de gripă.

Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 7 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine. Au fost și cazuri în care pacientul a stat internat 9 zile.

Pentru a fi evitată aglomerarea camerei de gardă de la Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de-a doua ture în cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor” a comunicat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

În prezent, la Secția Boli Infecțioase sunt internați 8 pacienți adulți cu gripă (5 pacienți cu gripa tip A și restul cu gripa tip B), 9 pacienți cu COVID și alți 12 cu pneumonii și enterocolită.

Comment here