Ultima Ora

12:24 ”Coborâtul oilor de la munte”, în acest weekend, la Baia de Fier

Cunoscutul festival ”Coborâtul oilor de la munte” începe, astăzi, la Baia de Fier și va dura până duminică. Ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate vor participa, duminică, la evenimentele care vor începe de la ora 10.00, în fața Primăriei Baia de Fier și vor continua pe stadion.

Manifestările debutează astăzi, la ora 19.00, cu reprezentațiile artiștilor Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. Pe scenă vor urca soliștii Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Georgiana Bîrsac, Alexandra Bleaje, Delia Barbu, Adriana Soreanu, dar și Anda Matei, Irinel Motorga și Sofia Pleșu. De la eveniment nu va lipsi nici corpul de balet al ansamblului, coordonat de Valeriu Salaoru.

Sâmbătă, tot de la ora 19.00, vor avea loc momente artistice susținute de Grupul Folcloric Moștenitorii, RO-mania și Ana Maria Bellydance. De asemenea, participanții vor putea lua parte și la o discotecă în aer liber.

În ultima zi de festival, manifestările vor debuta la ora 10.00, cu momente artistice susținute de dansatorii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. La eveniment vor lua parte și alte ansambluri folclorice din Vâlcea, Sibiu, Gorj și Argeș. De la ora 16.00, atmosfera va fi întreținută deformația Filon X, Ilie Dură, Simona Bîrdăcel și Alexandra Bleaje.

Spectacolele vor avea loc pe stadion, lângă Peștera Muierii. Festivalul ”Coborâtul oilor de la munte” se va încheia cu un foc de artificii.

Comments (1)

Comment here