Ultima Ora

12:23 România primește, din aprilie, vaccinuri anti-COVID de la Johnson & Johnson

România ar putea avea la dispoziție un al patrulea vaccin, din aprilie, cel produs de compania Johnson & Johnson, a anunțat, marți, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

România ar putea primi, din luna aprilie, vaccinuri anti-COVID de la o a patra companie. E vorba de serul produs de Johnson & Johnson. Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat, la jumătatea lunii martie, de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit, săptămâna trecută, cererea oficială pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID produs de Johnson&Johnson. Studiile companiei arată că vaccinul are o eficacitate globală de 66%.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Comment here