Ultima Ora

12:23 Minerii nu renunţă la protest, deşi ministrul a promis că salariile vor fi plătite

Minerii, care protestează la Lupeni, refuză să iasă din subteran, deşi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că, săptămâna viitoare, îşi vor primi salariile restante din luna ianuarie. Aproximativ 90 de mineri s-au blocat de şase zile şi protesteză faţa de condiţiile de muncă şi de salarizare.

Deşi ministrul Virgil Popescu a anunţat, sâmbătă după-amiază, că îşi vor primi banii în prima jumătate a săptămânii viitoare, minerii mai au şi alte nemulţumiri, arată Antena3. Minerii susţin că nu a fost respectat contractul colectiv de muncă. De aproape un an, nu au încasat bonurile de masă, banii pe transport, cota de încălzire, toate fiind trecute în CCM. De aceea, spun că nu vor renunţa la protest, chiar dacă vor încasa salariile şi că vor ieşi din suberan doar când vor primi toate aceste drepturi.

Este cea de-a şasea zi de proteste a minerilor de la Lupeni. Oamenii vor ca prim-ministrul Florin Cîţu să coboare în subteran şi să încheie cu ei un acord. Pe de altă parte, rudele minerilor s-au adunat la suprafaţă în semn de solidaritate. Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în faţa Expoatării Miniere Lupeni. 11 mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, până acum.

Comment here