Ultima Ora

12:21 Aparegio: Investițiile de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, în plină derulare

Investițiile din cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, se află în plină derulare. Contractele de lucrări ce fac parte din amplul proiect se află în diferite stadii de execuție, transmite operatorul regional de apă și canalizare, Aparegio.

„Primele contracte ce au fost finalizate sunt : CL 2 -“Reabilitarea și extinderea rețelei- de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din oraș Târgu-Cărbunești , CL 5 -“Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu și CF 1 –„Achiziție vehicule întreținere rețea”.
Stadiul de implementare al contractelor va fi trecut in revistă pentru ca utilizatorii operatorului să fie informați ce investiții s-au realizat și se vor realiza pe viitor:

În cadrul contractului CL7 – Execuție rețele de apă și canalizare in Motru – zona rezidențială centrală, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, lucrările se află plină desfășurare, astfel că în curs de execuție în această perioadă sunt: reabilitare sistem rutier de tip asfalt, beton și macadam, lucrări de montaj capace prefabricate pentru cele 10 vane de sectorizare, execuție lucrări de canalizare pe str. Teilor, Mărului, Pelinului, Macului, Motrului, Parângului, Margaretei, execuție lucrări de canalizare la colectorul principal colector Motru-Sud, execuție lucrări de branșare utilizatori pe rețele de alimentare cu apă, execuție lucrări de racorduri la sistemul de canalizare.

Contractul a fost atribuit Asocierii SC DOMARCONS SRL (líder al asocierii) – SC CASSAS SRL– SC MEDIR SRL- SC ERPIA SA, valoarea fiind de 30.650.271,52 lei (exclusiv TVA) și a fost semnat în data de 30.03.2022, cu o durată de execuție de 27 luni și un procent de execuție 35,84%.” a comunicat Aparegio.

Aparegio Gorj și-a propus investiții în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu ,Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect. În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.