Ultima Ora

12:20 Au încercat să intre în România traversând Dunărea cu o barcă gonflabilă

10 adulţi și 12 copii care au traversat Dunărea, din Serbia, cu o barcă gonflabilă, pentru a intra ilegal în România, au fost prinși, azi-noapte, de Polția de Frontieră de la Porțile de Fier 2. Este vorba despre cetățeni din Irak și Afganistan.

Migranții au fost reperaţi de poliţiştii de frontieră români în zona Pădurii Crivina, în jurul orei 03.00, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Oamenii au fost duși la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut şi triajul epidemiologic. Niciunul nu avea acte. În urma primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, şi 12 copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani. Migranții încercau să ajungă în Occident. Ei au spus că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliția nu a precizat dacă migranții vor rămâne pe teritoriul României sau vor fi retrimişi în Serbia, în baza acordului de readmisie dintre cele două țări.

Comment here