Ultima Ora

12:14 Șase angajați CE Oltenia au murit de COVID

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, 37 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost infectați, iar 6 și-au pierdut viața, având și alte afecțiuni.

“Avem 37 de salariați depistați cu Covid-19 și 45 care sunt în izolare la domiciliu. Cei mai mulți dintre cei infectați au luat această boală nu din activitatea de zi cu zi de la serviciu, ci din exteriorul companiei. Poate că măsurile pe care le impunem în această perioadă reduc riscul transmiterii în interiorul companiei a acestui virus. Din păcate, cea mai bună apărare este educația personalului, igiena personalului, să știe să folosească masca și să utilizeze dezinfectanții, să păstreze distanța impusă în aceste cazuri. Șase angajați au murit din cauza COVID” a declarat managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, la un post local de televiziune.

Acesta a precizat că fiecare angajat primește câte 3-4 măști pe săptămână și că în cadrul companiei se iau permanent măsuri de limitare a infectărilor.

”Asigurăm echipamentul de protecție – masca, dezinfectant pentru mâini pentru toți angajații. Avem reguli și acestea trebuie să stopeze extinderea acestei pandemii. Autobuzele care transportă salariații de la domiciliu la locul de muncă urmărim să fie dezinfectate în fiecare moment, la sosire, la plecare, să aibă un personal redus în autobuz, iar conducătorii să se conformeze măsurilor pe care le impunem. În funcție de program, primesc trei, patru măști pe săptămână. În mijloacele de transport, este expunerea cea mai mare. Încercăm să aducem personalul la serviciu ca să asigurăm un minim de funcționare în cariere, încărcăm mijloacele de transport în comun la jumătate. În sălile de apel, am redus personalul la jumătate. Există posibilitatea păstrării distanțării fizice. Salariații muncesc și în echipă, acolo nu putem impune distanțarea. Există riscuri, dar când se depistează un caz, contacții se izolează la domiciliu”, a mai declarat Burlan.

Comment here