Ultima Ora

12:13 Dîncu: PSD nu îşi poate permite să susţină un guvern minoritar al PNL

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că niciuna dintre structurile de conducere din PSD nu îşi „poate permite” să susţină un guvern minoritar al PNL.

„Nu avem cum, pentru că electoratul nostru este total împotriva acestui gest şi electoratul nostru a reacţionat foarte bine în ultima perioadă, a acceptat proiectul nostru politic, chiar dacă unii poate ar fi vrut să accelerăm lupta politică. Deci, nu ne putem permite. Nu poate hotărî – noi avem acuma o conducere colectivă – nici Marcel Ciolacu, nici noi, ceilalţi cinci, Comitetul Politic Naţional, care e format din aproape 100 de oameni, nici noi nu ne putem permite să ne batem joc de electoratul nostru, deci nu putem să votăm un guvern minoritar”, a declarat Vasile Dîncu, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Conform acestuia, PSD nu va susţine un guvern minoritar indiferent de liberalul care s-ar afla în fruntea acestuia.

„PSD nu poate vota un partid pe care l-a dat jos. Cu persoana au o problemă cei de la USR PLUS, ei s-au certat cu Cîţu. Noi avem o problemă cu guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR”, a explicat Vasile Dîncu.

În ceea ce priveşte criticile legate de o presupusă înţelegere, neoficială, între PSD şi PNL pentru susţinerea guvernului liberal de către social-democraţi, Dîncu susţine că „faptele anulează zvonurile şi circuitele paralele de informaţii, fake news-urile”. Potrivit lui Dîncu, PSD a „făcut o jumătate de cadou” celor de la USR PLUS despre care se arată convins că îşi doresc revenirea la guvernare.

„Nu putem să le facem şi cadoul mare (celor de la USR- n.r.), să-i băgăm înapoi, la putere. S-ar putea să se bage singuri, să renunţe liberalii la premierul Cîţu şi ei să se introducă înapoi la guvernare, ceea ce visează, de fapt. Şi, până la urmă, dacă reuşesc să facă, acest mecanism este constituţional şi noi nu avem nimic împotriva acestui lucru, noi vom continua să facem opoziţie, lumea va vedea în continuare acelaşi scandal politic, probabil pentru că sunt două partide, am văzut, cu toate că se declară de dreapta, sunt incompatibile pentru că vin din zone diferite”, a mai spus Vasile Dîncu.

Comment here