Ultima Ora

12:10 Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului

Un vaccin împotrva coronavirusului ar putea fi distribuit în cateva săptămâni, pentru personalul NHS (National Healthcare System, sistemul național de sănătate), din Regatul Unit, relateză Mirror.

Un manager din cadrul NHS a trimis un mail personalului în care descrie program de vaccinare, care ar urma să fie implementat înainte de Crăciun. Vaccinul ar fi administrat în două doze, la distanță de 28 de zile. Guvernul britanic a adoptat, recent, noi legi care permit țării să lanseze un vaccin chiar și fără procesul de aprobare al UE, înainte de sfârșitul perioadei de tranziție Brexit.

Glen Burley, directorul executiv al Spitalului George Eliot a spus că „vaccinul ar trebui să fie disponibil în acest an pentru personalul NHS, cu prioritate, înainte de Crăciun”.

Vestea bună a fost primită cu entuziasm de britanici, care încep să spere că, în sfârșit, se va termina cu distanțarea socială, carantina și purtarea măștii.

David Matthews, expert în virologie de la Universitatea Bristol, care a condus cercetarea, a declarat că vaccinul „face tot ce ne așteptam”.

David Matthews: „Până acum, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate, dar știm acum că vaccinul face tot ceea ce ne așteptam și aceasta este doar o veste bună în lupta noastră împotriva bolii”.

Comment here