Ultima Ora

12:10 Compania Moderna a început studiile pentru un nou vaccin împotriva Covid-19

Compania americană Moderna a anunţat, luni, că a început faza timpurie a unui studiu clinic pentru un nou vaccin candidat împotriva Covid-19, care ar putea fi depozitat şi transportat în frigidere în loc de congelatoare, transmite Reuters.

Noul vaccin candidat ar putea fi mai uşor de distribuit, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde problemele de distribuţie ar putea crea probleme campaniilor de vaccinare, informează News.ro. Studiul, aflat în fază timpurie, va evalua siguranţa şi imunogenicitatea vacinului de generaţie nouă, numit mRNA-1283, conceput să fie administrat în trei dozaje. Vaccinul va fi injectat unor adulţi sănătoşi, atât într-o singură doză cât şi în două doze, la un interval de 28 de zile.

Moderna mai intenţionează să evalueze noul vaccin, mRNA-1283, ca posibil rapel, în studii viitoare. Moderna a început să injecteze primii participanţi la un studiu de testare a unor vaccinuri candidate pentru Covid-19, care au ca ţintă varianta B.1.351, apărută prima oară în Africa de Sud.

Comment here