Ultima Ora

12:09 ITM Gorj a dispus două măsuri, în urma controlului făcut la Spitalul Târgu-Cărbunești

Inspectorii de muncă au dispus două măsuri de remediere a deficienţelor constatate în urma controlului inopinat efectuat, săptămâna trecută, la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, al cărui manager a declarat că unitatea medicală este „într-o situaţie financiară foarte delicată”.

„Inspectorii de muncă au efectuat, în data de 11.04.2024, un control în domeniul relaţiilor de muncă la angajatorul Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, fiind dispuse două măsuri de remediere a deficienţelor constatate: să facă dovada comunicării deciziei de încetare şi a extrasului din registru pentru o fostă salariată şi o măsură cu termen permanent ca, la încetarea activităţii salariaţilor, să comunice salariaţilor deciziile privind încetarea contractelor individuale de muncă şi sa elibereze salariaţilor extrasele din registrul general de evidenţă a salariaţilor, conform art. 7 alin. 5 din HG 905/2017”, a transmis, miercuri, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Managerul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, Sorin Mehedinţu, a declarat, săptămâna trecută, că unitatea medicală este „într-o situaţie financiară foarte delicată”, spunând, totodată, că „probabil” o să demisioneze din funcţie. El a afirmat că bugetul este afectat şi din cauza angajărilor făcute în pandemia de COVID-19.

„Suntem într-o situaţie financiară foarte delicată, am folosit un termen nepotrivit ca şi faliment, pentru că totuşi suntem un spital, dar suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financiar. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condiţiile în care nouă ne mai lipsesc 4 miliarde (400.000 lei – n.r.) pentru furnizori lună de lună. Asta înseamnă că dăm salariile, rămânem cu patru miliarde, ne mai rămân cam 400 de milioane (40.000 de lei – n.r.) aşa, mai achităm luna următoare iar şi ne adâncim din ce în ce mai mult. (…) Spitalele înainte erau plătite la ce cheltuiau, acum suntem plătiţi la un contract. Avem 573 de angajaţi, care au scăzut de la 588 de când am preluat eu mandatul, am ajuns la 573 şi tot nu facem faţă (…). Faliment e un termen dur, eram obosit, am ieşit din operaţie… Probabil o să-mi dau demisia. (…) Nu ştiu, o să mă gândesc foarte bine”, a precizat Sorin Mehedinţu.

Directorul executiv al Direcţiei Relaţii Contractuale din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel-Constantin Şurlea, a declarat, pentru AGERPRES, că spitalul are datorii „destul de mari”, dar care nu sunt cauzate de relaţia contractuală cu CAS. El a spus că la nivelul spitalului ar trebui luate anumite măsuri pentru reducerea costurilor şi a făcut referire şi la schema de personal, amintind că toţi cei angajaţi pe perioada pandemiei COVID-19 au rămas în sistem.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că spitalul din Târgu Cărbuneşti se confruntă cu probleme de management şi trebuie să fie restructurat, astfel încât să devină autosustenabil, pe baza contractului de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate.