Ultima Ora

12:07 Protest. Medicii veterinari își suspendă activitatea

Medicii veterinari au pichetat, luni, sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. Protestul este unul declanșat la nivel național.

”Protestul medicilor veterinari este un strigat împotriva umilinței și ignorantei Autorității Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor! Medicii veterinari din România sunt nemulțumiți de neplata deconturilor conform Legii 236/2019 și OUG 117/2020, neasigurarea echipamentelor de protecție în contextul evoluției pestei porcine africane și Sars CoV-2 și adoptarea unei proceduri privind inspecțiile în exploatațiile cu animale, care suferă modificări de la o zi la alta și care, la momentul acesta este în curs de avizare, deși inspecțiile ar fi trebuit să înceapă încă din luna septembrie.

Din toate aceste motive medicii veterinari din județul Gorj au depus notificări pentru suspendarea activității contractate cu DSVSA Gorj, pentru acțiunile cuprinse în Programul Strategic, începând din 9 Noiembrie 2020. Activitatea medicilor veterinari se suspendă pe perioadă nedeterminată, timp în care se va asigura asistență de urgență pentru crescătorii de animale, cărora le cerem scuze pentru faptul că nu își pot vinde animalele, nu le pot identifica și nu pot livra către abatoare.

În semn de protest, la nivel național, începând de luni, 9 noiembrie medicii veterinari vor picheta sediile DSV si ANSVSA, cu respectarea regulilor de distanțare și protecție sanitară, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă” anunță Colegiul Medicilor Veterinari Gorj.

Comment here