NovaciStirile Zilei

Solicitarea cabanierilor de la Rânca pentru prefectul de Gorj

Proprietarii de spaţii de cazare din staţiunea Rânca îi solicită prefectului de Gorj, Iulian Popescu, să răspundă la mai multe întrebări privind motivul pentru care a fost amânată redeschiderea Transalpinei.

Cabanierii şi-ar fi dorit ca şoseaua să fie deschisă în minivacanţa de Rusalii. DRDP Craiova a comunicat, însă, miercuri, că nu sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea în siguranță a circulației pe Transalpina. Subiectul a iscat dispute aprinse şi acuzaţii între liderii PNL şi PSD Gorj.

„După cum știm, Transalpina a rămas închisă în ciuda insistențelor unor politicieni și mai ales a prefectului de Gorj, Iulian Popescu. Drept urmare, cei mai năpăstuiți de această decizie sunt proprietarii de hoteluri, pensiuni și cabane din Rânca, activitatea noastră depinzând de deschiderea Transalpinei pentru a ajunge turiștii în Rânca! Pentru acest fapt, Asociația investitorilor din Rânca îl roagă pe domnul prefect să analizeze cauzele care au dus la refuzul deschiderii Transalpinei:

1.Trebuie verificat de ce nu s-au montat, de peste 15 ani, câteva plase de susținere în 3 sau 4 zone, pentru a proteja drumul de păcatul unor bolovani sau zăpadă.

2. Trebuie verificat de ce nu s-au format zilnic echipe din angajații SDN Gorj, care să verifice și să îndrepte sau sa înlocuiască indicatoarele cu probleme.

3. Trebuie verificat de ce se lucra maxim 4- 5 ore pe zi și nu minim 8 ore, inclusiv sâmbăta, dacă se dorea deschiderea.

4. De ce nu s-au deszăpezit câteva parcări pentru ca turiștii să poată opri pentru filmări, poze sau chiar o bătaie cu zăpadă.

Trebuie cautat vinovatul care trebuia să facă aceste verificări, deoarece noi înregistrăm pierderi în continuare din această cauză, iar nimeni nu răspunde, dar toți își ia salariile în continuare sau banii pe deszăpezire, dar numai noi pierdem. În acest sens, domnule prefect, vă vom trimite și o notificare din partea Asociației” transmite Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei concesionarilor.

Comment here