Din Judet

Primar, achitat într-un dosar penal

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost achitat în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la fals intelectual.

„În temeiul art. 396 alin. (5) C. proc. pen., raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C. proc. pen., dispune achitarea inculpatului Pigui Cosmin, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în declaraţii, prev. de art. 47 rap. la art. 326 alin. (1) C. penal, întrucât fapta nu e prevăzută de legea penală”, se arată în minuta Judecătoriei Târgu-Jiu de vineri, 4 februarie.

În acest dosar primarul a fost acuzat de procurori că, în martie 2018, a fost implicat cu Dusterul instituției pe care o conduce într-un eveniment rutier pe raza localității. Autoturismul a fost avariat după ce șoferul a pierdut controlul volanului, mașina fiind condusă de primar. Întâmplarea s-a produs noaptea, când primarul era în inspecție pe teren pentru a vedea starea drumurilor, la vremea respectivă ningând abundent. A doua zi, edilul l-a trimis pe șoferul său să ia dovadă de la Poliție pentru a repara mașina.

Comment here