Ultima Ora

07:07 Virgil Popescu: Nu îi înţeleg pe colegii de la USR

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, la Profit TV, că nu îi înţelege pe cei de la USR care au marjat pe blocarea investiţiilor în energie hidro, construcţii care au fost începute şi sunt în stadii de finalizare de 80% sau 90% şi care ar putea aduce 200 sau 250 de megawati în sistemul naţional de energie.

”Sunt în dezacord total cu colegii de la USR, nu vorbim de dezastru, vorbim de construcţii care au fost începute, sunt în stadiu de finalizare de 80% sau 90%, cum e Bumbeşti-Jiu şi Răstolniţa, şi mai sunt multe în ţară, care au fost începute înainte de a fi definite ariile protejate. S-a dat drumul la arii protejate şi campion a fost Guvernul Cioloş, în 2016, atunci s-au blocat practic investiţiile” a declarat ministrul.

Virgil Popescu a precizat că ”nu îi înţelege pe colegii de la USR care au marjat pe blocarea acestor investiţii în energie hidro, care este o energie curată”.

”Nu vorbim de a distruge ariile protejate cu construcţii noi, ci de a finaliza construcţii care sunt în diferite stadii de realizare, faptul că au fost definite ulterior arilie protejate, peste aceste construcţii, eu cred că putem să ne gândim şi la alte lucruri care s-au încercat. Vorbim de 200 sau 250 de megawati care ar putea fi aduşi în sistemul naţional de energie şi ar fi un lucru benefic pentru România”, a mai spus ministrul.

Despre Complextul Energetic Oltenia, ministrul a spus că se doreşte o creştere a producţiei de cărbune.

”Avem capacităţi de producere a energiei electrice, la Oltenia, de cărbune, o creştere cu 300 de Mw/h a energiei electrice, produsă de complex. În jur de 600 de persoane care vor trebui să fie angajate până la data de 1 mai, când preconizăm să începem creşterea de producţie de energie electrică”, a mai spus Popescu.

Comment here