Ultima Ora

11:58 Putin își jigneşte vicepremierul în direct. ”De ce faci pe prostul?”

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a înfuriat, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri, pe Denis Manturov, unul dintre vicepremierii săi, şi nu a ezitat să-l jignească într-o transmisiune în direct la televiziune, întrebându-l: ”De ce faci pe prostul?”, relatează news.ro.

”De ce faci pe prostul? Când vom avea contractele?” a întrebat Putin.

Despre ce vorbeau cei doi? În toiul războiului rus în Ucraina, Rusia a trecut la economia de război de câteva luni. Aceste faimoase contracte evocate de către Vladimir Putin să fie, oare, contractele pe care Guvernul vrea să le încheie cu industriaşii pentru ca aceştia să-şi transforme capacităţile în producţie militară? Indiferent despre ce este vorba, această secvenţă a dezlănţuit imediat pasiuni pe platouri de televiziune şi reţele de socializare.

Unii au văzut în furia preşedintelui rus o ”nervozitate” faţă de situaţia militară din Ucraina şi chiar o pierdere a controlului a preşedintelui rus. Însă, Vladimir Putin este un obişnuit al acestui tip de scene şi a dovedit acest lucru în mai multe rânduri. La 21 februarie, cu trei zile înainte să lanseze ”operaţiunea militară specială”, liderul de la Kremlin i-a tras un perdaf în public pe şeful spionajului, Serghei Narîşkin.

Comment here