Ultima Ora

11:53 Startul Ligii Naționale de Baschet Masculin, AMÂNAT. Alionescu: Testarea PCR este, acum, un indicator al performanței sportive

Federația Română de Baschet a decis suspendarea turneului 1 din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin, programat inițial în perioada 30 octombrie-2 noiembrie.

Momentan nu se știe când va fi reprogramat turneul, noul calendar competițional urmând a fi anunțat în perioada următoare. Această măsură a fost luată după numeroasele cazuri de infectare cu coronavirus apărute înaintea turneelor preliminare din Cupa României, amânate la rândul lor, anunță baschet.ro. Inițial, măsura a fost luată doar pentru participarea la Cupa României feminin, dar s-a decis implementarea acesteia și la celelalte competiții interne. În plus, pentru a participa la competițiile interne (LNBM, LNBF, CRM, CRF), echipele vor fi nevoite să prezinte două teste negative de COVID-19, care vor trebui efectuate cu 7 zile, dar și cu 48 ore înainte ca jucătorii și staff-ul tehnic al formațiilor, participante la întrecerile sportive, să se cazeze la hotel.

”Asa cum era de așteptat, în condițiile în care opt echipe prezintă cazuri de Covid, iar multe dintre ele nu se pot antrena datorita faptului că mulți jucători și antrenori sunt izolați la domiciliu, s-a luat decizia ca LNBM, ce trebuia sa înceapă pe 30 octombrie, să fie amânată pe o perioadă nedeterminată. Am văzut, în informarea de la federație, că s-a modificat și programul de testare. Acum sunt obligatorii două teste negative înainte oricărei competitii. Din păcate, partea de testare PCR este, acum, un indicator al performanței sportive. Oricât de bine te-ai pregăti, dacă nu treci cu bine peste testare, toată munca a fost în zadar. Transmiterea este una comunitară și indiferent câte măsuri am lua, riscul este unul foarte mare” spune antrenorul CSM Târgu-Jiu, Claudiu Alionescu.

La clubul târgujian sunt trei jucători depistați cu COVID-19.

”Noi am primit undă verde din partea DSP pentru a ne desfășura în continuare activitatea cu jucătorii și membrii staff-ului detectați negativ la ultima testare. Ne desfășurăm activitatea cu efectivul redus. Din păcate, pe lângă cei trei jucători depistați pozitiv, care sunt în izolare, mai avem încă doi care au accidentări, Camil Berculescu și Stefan Nikolic. Jucătorii din izolare sunt bine, nu au prezentat decât forme foarte ușoare sau deloc ale bolii, iar săptămâna viitoare se vor alătură echipei când se vor termina cele 14 zile de izolare. Ceilalți doi, care s-au accidentat la antrenamente, sunt pe drumul cel bun și probabil de luni se vor alătură și ei echipei” a mai declarat Alionescu pentru csmtargujiu.ro.

Comment here