Ultima Ora

11:53 Prins la cules de trufe

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Turcinești, a intrat în vizorul polițiștilor după ce a fost prins, marți, la cules de trufe, într-o pădure din comuna Godinești.

”La data de 3 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Tismana au identificat un tânăr, de 27 de ani, din comuna Turcineşti, care a recoltat din fondul forestier naţional de pe raza comunei Godineşti, produse nelemnoase specifice fondului forestier (trufe), fără acordul administratorului pădurii. Tânărul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 56 grame trufe găsite asupra sa a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale, specializată în comercializarea acestui gen de produse” transmite IPJ Gorj.

Trufele sunt delicatese al căror preț poate pleca de la câteva sute de euro kilogramul, cele inferioare, până la câteva mii de euro, pentru cele de soi superior. Sunt recoltate din pădurile din România de firme specializate, care plătesc pentru acest drept. În Gorj, o societate a plătit Direcției Silvice suma de 100.000 de euro pentru a avea exclusivitate pe recoltarea trufelor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here